woensdag 21 oktober 2009

Zittend rijk worden

Daar had ik U mooi te pakken! U dacht zeker geld te kunnen verdienen met niksen. Dat kan natuurlijk niet, dus bij deze bent U gewaarschuwd. Doch er zijn minder bonafide sujetten die U dit willen doen geloven. Dat loopt dan via obscure advertenties of dure betaalnummers. En terwijl U denkt rijk te worden spekt u andermans kas. Eigenlijk zijn zij degene die rijk willen worden maar dan niet slapend. Daar is hun geweten namelijk te getroebleerd voor, hun handelswijze kan eenmaal niet samengaan met een heerlijke nachtrust.

Deze louche figuren komen in allerlei gedaantes en betrekkingen voor, neem bijvoorbeeld de wereld van online marketing. Het is daar niet allemaal kies. Een voorbeeld: zij smeren U dure Adwords aan en beloven een gouden toekomst. Hoe meer U - als kleine zelfstandige - gaat adverteren met Adwords, hoe meer bezoekers, omzet en winst U krijgt. Wat ze er niet expliciet vermelden is dat het wel een aanzienlijk Adwords budget vereist om voldoende bezoekers naar uw website te lokken om hier daadwerkelijk geld aan verdienen. En is het niet adverteren met Adwords, dan halen ze wel affiliate marketing van stal. Nog zo’n stokpaardje van ze.

Ik heb het allemaal achter me gelaten en ga een heerlijk uiltje knappen op mijn bank. Ongetroebleerd en als een koning te rijk.

Geen opmerkingen: