zondag 22 juli 2007

Dagdromen

Leest U ze wel eens, die gratis krantjes waar je vooral op de treinstations mee wordt doodgegooid? De laatste aanwinst is DAG. Doch dat bleek een grote misvatting mijner zijde te zijn. DAG is namelijk niet een gratis krant, DAG is, en ik citeer:

‘… een nieuwe manier om iedereen van informatie te voorzien. Met DAG kun je elke dag - en nacht - op elk moment lezen, zien en horen wat er aan de hand is. Wanneer jij wilt, waar jij wilt. DAG schrijft niet alleen, DAG laat ook zien. Beeld bepaalt. … In een oogwenk brengt DAG je midden in het nieuws. Nieuws uit je eigen buurt of stad, Nederland of de hele wereld.’

Dat U het even weet en er niet te licht over denkt. Het gaat hier niet over een gratis krantje of iets in die trant. Het is namelijk een ‘nieuwe manier om iedereen van informatie te voorzien’. En gratis krantjes zijn niet nieuw. Evenmin als filmpjes van postzegelformaat op de mobiele telefoon of kiekjes op een website dat zijn.

DAG is echt heel nieuw! Hoewel er kranten en websites bestaan die DAG heten, hebben deze niéts met DAG te maken. En het wordt pas echt verwarrend als men antwoord zoekt op de vraag wat DAG wél is. Op welke nieuwe manier wordt U nu dagelijks van informatie voorzien? Bent U bijvoorbeeld vannacht nog van informatie voorzien door DAG? En gebeurde dat binnen een oogwenk terwijl U in dromenland lag? Is dat het geheim van DAG? Communiceren via dromen? Als dat zo is staan we oog in oog met een miraculeuze ontwikkeling waar de wereld versteld van gaat staan: DAGdromen! Ik kan niet wachten op de volgende editie!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

What a difference a day makes...

Anoniem zei

Doe mij maar de Pers, Dag vind ik net de de telegraaf gecombineerd met een kruidvatfolder. Sucks!