zondag 29 juli 2007

Vers van de pers: Rusland onder het Noorden Pool

Vanaf locatie brengt Thierry de Kouterse - onze razende reporter - U wederom het laatste internationale nieuws, vandaag vanaf de Noordpool.

De Russische ontdekkingsreizigers hebben de vlag van hun land op zeebedding 4,200m onder het Noorden Pool geplant om de eisen van Moskou aan het Noordpoolgebied te bevorderen. De rust-proof vlag van het titaniummetaal werd door ontdekkingsreizigers gebracht die reizen in twee mini-onderzeeërs, in wat om de eerste expeditie van zijn soort wordt verondersteld te zijn.

Één van de twee schepen heeft de moeilijke reis terug naar de oppervlakte voltooid. Het smeltende polaire ijs heeft geleid tot concurrerende eisen over toegang tot Noordpoolmiddelen. De eis van Rusland aan enorm omhult van grondgebied in het Noordpoolgebied, gedachte om olie, gas te bevatten en de minerale reserves, is uitgedaagd door andere bevoegdheden, met inbegrip van de V.S.. De leider van de opdracht, de ontdekkingsreiziger en de parlementariër Artur Chilingarov, vroeger verteld itar-Tass nieuwsagentschap dat zijn mini-onderzeeër "het vlotte" landen op de zeebedding had.

De "geelachtige grond is rond ons, worden geen overzeese bewoners gezien," hij zei. Mini-onderzeeërs, mir-I en mir-Ii, werden gebracht aan het Noorden Pool door de twee schepen in de Russische expeditie - atoomice-breaker en een onderzoekschip. De expeditie vastgestelde weg vorige week van de haven van Moermansk op zoek naar geologisch bewijsmateriaal om de eisen van Moskou aan de resource-rich Noordpoolzeebedding te steunen.

De wetenschappers aan boord van de onderzeeërs zijn ook van plan om steekproeven van Noordpoolflora en fauna te verzamelen. De Russische gemelde media vorige week dat de schepen kort van door buitenlandse vliegtuigen, maar deze eis de steel werden verwijderd werden geminimaliseerd door de expeditieleider. De terugkeer van de onderzeeërs van de zeebedding aan de oppervlakte wordt beschouwd als gevaarlijkste deel van de reis. De schepen riskeren opsluitend onder het Noordpoolijs tenzij zij terug naar het nauwkeurige punt kunnen navigeren waar zij van begonnen. "Het is als het zetten van een vlag op de Maan."


Thierry bedankt en dat U weer even op de hoogte moogt zijn.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

even testen of dit werkt en ander moeten we iets anders verzinnen

Anoniem zei

En toen kwam de Sneekperiode! Een bijzondere periode:de lagere school, Papa die van Hoorn kwam tuffen naar Sneek op zijn brommer, je vriendinnetje Treintje. Jij pakte het lastige dialect op, waar wij nu in schrijven. Vermoedelijk ben jij de enige die dit stukje tekst kan lezen ;-)